un pic altfel

Standard

Sunt chestiuțe  pe care la iubim, sau care ne sunt dragi pentru că undeva, în suflet am păstrat emoții frumoase, și vrem să revenim la ele. Să le scoatem de acolo, din suflet, să le indreptăm pliurile, scuturăm de praf și să ne bucurăm iarăși de ele. Doar că nu e la fel. Creștem. Asta e.

Cînd eram micuța primăverile veneau altfel. Totul se începea cu o săptămînă înainte de întîi martie, cînd eu cu surioara mai mare scoteam ghemuri de ață albă și roșie și încercam să facem Mărțișoare. Mari talente în lucruri executate manual nu îl avem nici una, dar efortul împreună cu imaginația de copil, ascundea tot și ne facea să credem că facem ceva foare desoebit.În dimineața de întîi dăruiam capodoperele noastre părinților. Tăticu presupun că le ascundea undeva( nu le depistam nici prinse în piept, nici ascunse pe frigider) iar mămica le purta conștiincioasă la serviciu, probabil pentru ca atunci cînd ne duceam la dînsa la serviciu să ascultăm roșii de placere laudele colegelor ei și să ne ascundem tactic după fusta mamei. Pe urmă erau matineele, primăvara ele erau două, unul în prima zi de martie, și unul pe 8. Pe întîi norocul de fi copil rotunjor m-a izbavit să devin vre-odată zîna, eram ghiocel, brădușă, zăpadă la urma-urmei numai nu  Zîna Primăverii. Spuneam conștiincios bucata mea de poezie, cu ochii aținitiți în mămica, care o spunea o dată cu mine în șoaptă și dansam pe urmă dansul floricelelor  (el nu se deosebea tare de dansul fulgușorilor). Pe urmă desenam feliciări pentru ziua de 8, și încleiam un mărțișor pe prima filă. Avem o cutiuță acasă unde se păstrează acele foi cu tot felul de desene, aplicații, declarații de iubire facute mamei.

Copil fiind nu știam că e rău că ninge sau că e știoalnă afară (poate fiindcă nu aveam facebook), mă bucuram că primăvara a venit și asta e un motiv în plus să strălucești în rol de floare și să spui încă o dată mamei că te iubesc. Îmi declar copilăria fercită, și cea mai frumoasă parte din viața mea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s